Vildsvinsstek med äppleskysås

Vildsvinsstek med äppleskysås
Portioner 6
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Ingredienser
  1. 1 ½ kg benfri vildsvinsstek
  2. 1 purjolök
  3. 1 gul lök
  4. 2 morötter
  5. 1 bit rotselleri
  6. 1 syrligt äpple
  7. 5 dl viltbuljong (tärning)
  8. 1 – 2 msk smör eller margarin
  9. ½ tsk salt
  10. 1 krm svartpeppar
Fyllning
  1. 1 – 2 st. pressad vitlöksklyfta
  2. 1 msk senapspulver
  3. ½ tsk salt
  4. ½ krm svartpeppar
Äppelskysås
  1. 1 schalottenlök
  2. 1 msk smör eller margarin
  3. 1 msk äppelcidervinäger
  4. 5 dl steksky
  5. 2 syrliga äpplen
  6. 2 tsk arrowrot
Instruktioner
  1. Gör i ordning fyllningen. Blanda pressad vitlök och senapspulver, salt och peppar.
  2. Lägg steken på plant underlag. Bred på fyllningen runt hela steken under nätet.
  3. Ansa, skala och skär lök, grönsaker och äpple i bitar. Lägg dem i en smord form.
  4. Värm en stekgryta med matfett. Bryn köttet vackert ljusbrunt runtom.
  5. Sätt i en köttermometer. Lägg köttet ovanpå grönsakerna. Häll buljong runt om.
  6. Ställ formen i ugn, 175o C, och stek köttet i ca. 1 ½ timme eller tills stektermometern visar 65o C.
  7. Tag ut köttet och låt vila övertäckt ca 15 min..
  8. Sila och koka ihop stekskyn så att den får en fyllig smak.
  9. Fräs i en kastrull i lite matfett den finhackade schalottenlöken till den är glansig och lite genomskinlig. Späd med vinäger och steksky. Lägg i skalat och fint tärnat äpple.
  10. Red av såsen med arrowrot eller potatismjöl utskakat med kallt vatten. Smaka av .
  11. Skär köttet i tunna skivor.
  12. Servera med kokt eller stek potatis, bryssel- eller savoykål.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/