Vildsvinsjärpar

Vildsvinsjärpar
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Ingredienser
  1. 600 g vildsvinsfärs
  2. 1 dl grovhackade katrinplommon
  3. 1 ägg
  4. 1 msk crème fraiche
  5. 2 msk timjan
  6. salt och peppar
  7. 10 tunna skivor kallrökt skinka
  8. 2 bakpotatisar
  9. 8 små morötter
  10. 1 tsk socker
  11. färsk körvel
Ingefärssmörsås
  1. 1 dl svampbuljong av tärning
  2. 2 msk soja
  3. 100 g kallt smör
  4. 3 msk riven färsk ingefära
Instruktioner
  1. Blanda färsen med katrinplommon, ägg, crème fraiche, timjan, salt och peppar.
  2. Forma 3 järpar per person. Linda in dem i skinkan.
  3. Täck med folie.
  4. Sätt in i 150 grader varm ugn i ca 10 min.
  5. Lägg järparna i en stekpanna och bryn dem för att få lite färg.
  6. Tvätta bakpotatisen. Skär dem i 1 1/2 cm tjocka skivor. Koka dem i 10 min. Ta upp dem. Torka dem på hushållspapper. Stek dem gyllenbruna i smör.
  7. Morötterna putsas och skivas grovt. Fräs dem på svag värme. Smaka av med lite salt och socker.
  8. Hacka körveln.
  9. Koka ihop svampbuljongen med soja.
  10. Skär smöret i små bitar och vispa ner i svampbuljongen.
  11. Tillsätt ingefäran.
  12. Lägg en till två potatisskivor per person på tallriken.
  13. Lägg på järparna.
  14. Toppa med ingefärssmörssås och morötterna.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/