Vildsvinsgulasch med surkål

Vildsvinsgulasch med surkål
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Ingredienser
  1. 1 kg vildsvinsgrytbitar av bog
  2. smör och olja till stekning
  3. 3 msk paprikapulver
  4. 1 gul lök
  5. 2 röda paprikor
  6. 2 gula paprikor
  7. 2 vitlöksklyftor
  8. 2 dl hönsbuljong
  9. salt och peppar
  10. 300 g surkål
  11. 2,5 dl crème fraiche
  12. 2 dl små champinjoner
Instruktioner
  1. Bryn köttet i het panna i smör och olja så det får fin färg runtom. Flytta över det till en gryta, tillsätt paprikapulvret och låt allt svettas i grytan på svag värme; då vaknar paprikasmaken.
  2. Fräs under tiden lök, paprika och vitlök i stekpannan.
  3. Blanda ner detta samt hönsbuljongen i grytan och tillsätt vatten så att det täcker väl.
  4. Koka långsamt med locket på glänt eller ställ in grytan i 150° ugnsvärme tills köttet är mört, ca 60 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner surkålen i grytan.
  6. Toppa med crème fraiche och frästa champinjoner.
  7. Servera gärna med kokt potatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/