Vildsvinsgryta med chili

Vildsvinsgryta med chili
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. 800g vildsvinsbog
  2. 2 gula lökar
  3. 3 dl yoghurt
  4. 2 msk tomatpuré
  5. 3 kryddnejlikor
  6. 2 kardemummakapslar
  7. 1 tsk ingefära
  8. 1 tsk kanel
  9. ½ tak chilipulver
Till servering
  1. Ris
  2. Bröd
  3. Grönsallad
Instruktioner
  1. Skär köttet i 2 cm tjocka bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Stöt nejlikor och kardemumma i en mortel. Fräs lätt i stekpanna. Rör i tomatpurén och resten av kryddorna. Häll på yoghurten och tillsätt lite salt. Låt småputtra på svag värme.
  3. Bryn köttet i en järngryta och häll sedan över yoghurtblandningen i grytan. Rör om och häll på vatten så att det precis täcker köttet. Rör om och låt det småkoka ca 1-1½ timme.
  4. Servera grytan tillsammans med ris, bröd och en grönsallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/