Vildsvinsgryta med chèvre
2015-11-04 11:16:09
Portioner 4
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
- 800 g vildsvinsgrytbitar
- 1 stor morot
- 1 stor gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 lagerblad
- 2 msk konc. grönsaksfond
- 5 dl vatten
- salt och peppar
Sås
- 150 g chèvre
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 dl buljong från grytan
- 1 tsk mald kummin
- 75 g färsk spenat
Till servering
- Pasta
Instruktioner
- Skiva morot och gul lök. Blanchera köttet: lägg det i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp. Häll bort vattnet och skölj köttet i rinnande vatten.
- Lägg tillbaka köttet i kastrullen och häll på vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg på lock och låt småkoka ca 1,5 timme tills köttet är mört.
- Ta upp köttet och låt det rinna av, spara buljongen.
- Sås: Koka upp grädde och buljong, smula i getosten, tillsätt kummin. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ner köttet i såsen och tillsätt spenaten.
- Servera med pasta.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/