Vildsvinsfilé med valnötstäcke

Vildsvinsfilé med valnötstäcke
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Ingredienser
  1. 700 – 800 g vildsvinsytterfilé
  2. 2 skivor vitt formbröd
  3. 50 g valnötter
  4. 3 st färska timjankvistar eller 1 tsk torkad timjan
  5. 50 g smör
  6. salt
  7. peppar
Sås
  1. 1 gul lök
  2. 1 morot
  3. 1 msk smör
  4. 1 tsk tomatpuré
  5. 3 dl rödvin
  6. 4 dl viltbuljong
  7. 1 skalad rå potatis
  8. salt
  9. peppar
Till servering
  1. Potatismos
  2. Savoykål
Instruktioner
  1. Smula brödet och mal nötterna eller finfördela allt i matberedare.
  2. Hacka den färska timjanen eller smula den torkade. Blanda bröd, nötter och timjan med smöret, smaksätt med salt och peppar.
  3. Sås: Skala och skiva lök och morot, fräs i en panna. Tillsätt tomatpuré och rödvin och låt koka ihop tills knappt hälften återstår. Häll i buljongen, riv den råa potatisen direkt ner i såsen och låt sjuda i 10 min. Sila såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Putsa filén på hinnor och senor. Gnid in den med salt och peppar, bryn i lite matfett runtom och lägg över i en ugnssäker form. Bred valnötssmöret över köttet och sätt in i 175 grader, mitt i ugnen, ca 25 min.
  5. Låt köttet vila under folie 10 min innan det skärs upp i ca 1½ cm breda bitar.
  6. Servera med t.ex. potatismos och smörfräst strimlad savoykål.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/