Vildsvin med kakao- och rödvinssås

Vildsvin med kakao- och rödvinssås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
2 hr
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
3 hr
Förberedelse
2 hr
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
3 hr
Ingredienser
  1. 800g-1 kg vildsvinsytterfilé
Marinad
  1. 1 dl matolja
  2. 0,5 dl chilisås
  3. 0,5 dl kikkoman soja
  4. 1 tsk rödvinsvinäger
  5. 5 st krossade enbär
  6. 1 tsk timjan
  7. 3 msk riven gul lök
  8. 1 st pressad vitlöksklyfta
Kakao- och rödsvinsås
  1. 100 g rotselleri
  2. 1 liten morot
  3. 1 liten rödlök
  4. 1 liten röd chilifrukt
  5. 2-3 st vitlöksklyftor
  6. 1 tomat
  7. 1,5 msk kakao
  8. 2 msk strösocker
  9. 1 dl balsamvinäger
  10. 3 dl rött vin
  11. 2 msk kalvfond
  12. 4 dl vatten
  13. 1-2 msk brun maizenaredning
  14. olivolja
  15. salt och vitpeppar
Till servering
  1. Klyftpotatis
  2. Säsongens grönsaker
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och låt det putsade köttet ligga och marinera i ca 2 timmar.
Kakao- och rödsvinsås
  1. Skala och grovhacka rotselleri, morot, rödlök, chilifrukt, vitlök och tomat. Hetta upp två msk olja i en stor kastrull, bryn grönsakerna tills de fått färg och strö över kakaon.
  2. Strö över sockret och låt det börja karamelliseras, häll på vinäger.
  3. Rör och låt koka tills vätskan börjar få en sirapsliknande konsistens.
  4. Häll på vinet och låt koka i ca 15 minuter tills 1/3 av vätskan återstår, tillsätt sedan kalvfond och vatten och låt det småkoka i ca 10-15 min. Sila sedan av allt i en ny kastrull, rör ner maizena och smaka av med salt och peppar.
  5. Bryn filéerna i smör och lägg dem i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Innertemperatur 65-70o.
  6. Servera vildsvinsfilén med såsen, ugnsbakade potatisklyftor och grönsaker.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/