Marinerade vildsvinsmedaljonger med paprika

Marinerade vildsvinsmedaljonger med paprika
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
24 hr
Tillagningstid
30 min
Total Tid
24 hr 30 min
Förberedelse
24 hr
Tillagningstid
30 min
Total Tid
24 hr 30 min
Ingredienser
  1. 800 g putsad ytterfilé av vildsvin
  2. salt, peppar
Marinad
  1. 2 vitlöksklyftor
  2. 4 färska rosmarinkvistar
  3. 5-6 enbär
  4. 2½ dl torrt vitt vin
  5. 2½ dl olivolja
Sås
  1. 2 sardellfiléer
  2. 2-3 msk svart oliv-pasta
  3. ½ dl nypressad apelsinsaft
  4. ½ msk nypressad citronsaft
  5. 3 dl ljus viltfond
  6. svartpeppar
  7. 2 msk smör
Garnityr
  1. 2 röda paprikor
  2. 2 gula paprikor
  3. ½ msk citronsaft
  4. l dl olivolja
  5. 4 sardellfiléer
  6. l tsk kapris
Instruktioner
  1. Skär filéerna i fyra eller åtta medaljonger.
Marinad
  1. Pressa vitlöken, blanda med rosmarin, enbär, vin och olivolja. Lägg medaljongerna i marinaden. Låt marinera i ett dygn i kylskåp. Vänd köttet några gånger.
Såsen
  1. Mixa ansjovis, olivpasta och apelsinsaft. Blanda med citronsaften och viltfonden. Koka upp. Smaka av med peppar. Vispa ned smöret strax före serveringen.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Lägg paprikorna på en plåt i ugnen. Låt dem vara inne tills det bildas blåsor i skalet.
  4. Ta ut och lägg dem i en plastpåse. Knyt om. Låt ligga i 5-10 minuter. Ta ut och dra skalet av paprikorna. Kärna ur och dela dem i vardera åtta delar (avlånga bitar).
  5. Låt dem ligga i citronsaft och olivolja i någon timme.
  6. Sänk ugnsvärmen till 125°.
  7. Ta upp medaljongerna ur marinaden. Torka av dem. Salta och peppra. Grilla dem i het grill -panna så att de får ett fint mönster. Efterstek i ugnen i 5-10 minuter.
  8. Värm paprikabitarna i lite av marinaden.
  9. Lägg en såsspegel på varma tallrikar. Lägg en hög med paprikabitar i mitten. Placera vildsvinsmedaljongen ovanpå. Krön med en sardellfilé och kapris.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/