Marinerad Vildsvinsstek

Marinerad Vildsvinsstek
Portioner 8
Write a review
Print
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 30 min
Ingredienser
  1. Vildsvinsstek ca 2 kg, benfri
  2. 4 dl buljong
  3. 2 gula lökar
  4. 4 blekselleristjälkar
  5. 1 bit rotselleri
  6. ½ dl olja
  7. 1 tsk rosmarin
  8. 2 vitlöksklyftor
  9. 2 lagerblad
  10. saft av 1 citron
Sås
  1. 4 dl sky
  2. 2 dl grädde
  3. 3-4 msk vetemjöl, vatten
  4. 1 msk hackad grönpeppar
  5. salt
  6. soja
Instruktioner
  1. Skala och hacka lökarna. Skär blek- och rotselleri i små tärningar. Blanda det med oljan, rosmarin, vitlök och lagerblad. Rör ner citronsaften.
  2. Pensla eller gnid in steken med kryddmarinaden och låt köttet ligga kallt 1 dygn. Vänd på steken ibland och se till så att kryddorna är jämt fördelade.
  3. Torka av köttet och bryn det runt om i en gryta på spisen.
  4. Späd med buljongen och sätt sedan in den i ugn på 200oC.
  5. Steks till innertemperaturen är ca 63oC (ca 1½ timme). Ta ut köttet och slå in i folie och låt vila ca 15 minuter.
  6. Sila vätskan. Koka upp skyn, 4 dl, späd med vatten eller buljong om det är för lite sky.
  7. Red den heta såsen med vetemjöl utrört med lite vatten.
  8. Smaka av med salt, grönpeppar och soja.
  9. Serveras med varma kastanjer, kokta ärtor, rönnbärsgelé, grönsallad och kokt potatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/