Vildandsbröst med stekt, varmrökt sidfläsk

Vildandsbröst med stekt, varmrökt sidfläsk
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Ingredienser
  1. 4 st vildandsbröst med skinn
  2. smör till stekning
  3. 100 g tärnat varmrökt sidfläsk
  4. 4 msk vinäger
  5. 3 skivor kantskuret vitt bröd
  6. salt och peppar
Örtolja
  1. 1 msk finhackad färsk timjan
  2. 1 msk finhackad färsk oregano
  3. 1 msk finhackad färsk slätbladig persilja
  4. 1 dl olivolja
Till servering
  1. Blandad sallat
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125 grader. Krydda andbrösten och bryn dem hastigt i smör i en het stekpanna. Stek färdigt i ugnen tills de har en innertemperatur på 62-66 grader.
  2. Skär brödet i tärningar och stek i smör i stekpannan.
  3. Bryn fläsket gyllenbrunt. Häll över lite av vinägern.
  4. Gör örtoljan och smaksätt den med lite vinäger, salt och peppar.
  5. Skölj sallaten och slunga den torr.
  6. Skär upp andbrösten och lägg på tallrikar. Toppa med sallat och strö över fläsk-och brödtärningar. Ringla över örtoljan.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/