Vildandsbröst med rabarber

Vildandsbröst med rabarber
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Ingredienser
  1. 4-6 vildandsbröst (ca.600g)
  2. smör till stekning
  3. salt, peppar
Sås
  1. 2 schalottenlökar
  2. ½ dl portvin
  3. 2½ dl buljong
  4. 1-2 msk maizena
Rabarber- och persikokompott
  1. 250g rabarber
  2. 1 schalottenlök
  3. 1 msk smör
  4. 2 msk portvin
  5. 1 msk socker
  6. 2 persikor
Instruktioner
  1. Snitta filéerna på skinnsidan.
  2. Stek dem på svag värme tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidorna (ca 2-3 minuter på vardera sida). Salta och peppra.
  3. Varmhåll dem under aluminiumfolie eller i ugnen på 100 grader.
  4. Kompotten: Skär rabarbern i 1 cm. bitar. Skala och hacka löken fint.
  5. Fräs löken i matfett snabbt. Tillsätt rabarbern, portvin och socker. Låt blandningen sjuda ca 5 minuter.
  6. Skala och kärna ur persikorna och skär dem i klyftor. Blanda ner dem i kompotten och låt allt koka upp igen.
  7. Såsen: Finhacka löken och bryn den lätt. Häll på portvinet och låt det koka ihop. Tillsätt buljongen och låt allt få ett uppkok igen. Sila såsen och red av med maizena.
  8. Skär till sist bröstbitarna i sneda skivor och servera broccolibuketter, rabarberkompotten och pressad potatis till.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/