Vildandsbröst i konjakssås

Vildandsbröst i konjakssås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Ingredienser
  1. 4-6 st vildandsbröst
  2. Smör att steka i
  3. salt och peppar
  4. 1 schalottenlök
  5. 2 dl vatten
  6. 2 tsk viltfond
  7. 1 tsk lätt krossade enbär
  8. ½ dl rött vin
  9. 1 dl mellangrädde
  10. 1 msk konjak
Syltade tomater
  1. 8-10 st cocktailtomater
  2. 1 dl vatten
  3. ½ dl mörkt muscovadosocker
  4. 2 msk äppelcidervinäger
Äppelpotatispuré
  1. 400 g mjölig potatis
  2. 1 äpple t.ex Ingrid Marie
  3. 1 msk smör
  4. ½ dl finhackad bladpersilja
  5. salt och peppar
Börja med cocktailtomaterna
  1. Koka ihop vatten, muscovadosocker och vinäger. Skålla och skala tomaterna. Blanda tomater och lag i ett trångt kärl. Låt ligga i 1-2 timmar.
  2. Hacka schalottenlöken och stek i smör utan att den tar färg. Häll på vatten, fond, enbär och vin. Reducera tills ca hälften återstår. Sila. Blanda i grädde och konjak. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra vildandsbrösten runtom. Bryn dem hastigt i smör på båda sidor i stekpanna.
  4. Stek färdigt i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 66-68 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.
  5. Skala och koka potatisen. Skala och skär äpplet i tärningar. Stöt potatis och äpple med en potatisstöt. Rör ner smör, salt, peppar och persilja.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/