Rökt rensteksmousse med rädisor och bostongurka

Rökt rensteksmousse med rädisor och bostongurka
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Ingredienser
  1. 200g rökt renstek
  2. 3 blad gelantin (blötes och smältes i lite vatten)
  3. 1 dl vispad grädde
  4. 1 dl creme fraiche
  5. 1 msk pepparrot
  6. 2 msk bostongurka
  7. salt och vitpeppar
Garnering
  1. Skivade rädisor
Till servering
  1. Tomatsallad
  2. Rödlök
  3. Fransk dressing
Instruktioner
  1. Kör renköttet i mixer till en smet.
  2. Blanda ner grädde, crème fraiche, pepparrot och bostongurka samt de smälta gelatinbladen.
  3. Smaka av moussesmeten med salt och peppar och häll den i rund sockerkaksform (eller små runda formar). Låt den stelna några timmar i kyl.
  4. Stjälp upp moussen (den lossnar lättare om man doppar formen i varmt vatten) på ett fat och garnera med skivade rädisor.
  5. Servera med tomatsallad, rödlök och fransk dressing.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/