Renytterfilé med rödvinssky

Renytterfilé med rödvinssky
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 800g renytterfilé
  2. 1 tsk salt
  3. 2 krm vitpeppar
  4. 2 krm timjan
  5. 1 msk rapsolja
Sås
  1. 3 dl rödvin
  2. 1 dl vatten
  3. 1 msk viltfond
  4. 2 kvistar färsk timjan
  5. salt, peppar
  6. 2-3 msk maizenaredning
  7. 1 msk smör
Till servering
  1. Kokt potatis
  2. Smörstekt svamp
Instruktioner
  1. Putsa filén och krydda den med salt, peppar och timjan.
  2. Bryn den vackert gyllenbrun i en stekpanna i lite olja,
  3. Lägg över filén i en ugnssäker form och sätt i en termometer. Ställ in den i 125oC, innertemperaturen ska vara 58o
  4. Häll vin och vatten i en kastrull. Häll i fonden och timjan. Låt sjuda 10 minuter. Ta upp kvistarna och sila såsen. Krydda med salt och peppar.
  5. Red av såsen med lite maizenaredning och klicka i smöret.
  6. Ta ut filén ur ugnen och låt den vila, inlindad i aluminiumfolie c. 10 minuter, innan den skärs upp i sneda skivor.
  7. Servera filén med rödvinsskyn, kokt potatis och smörstekt svamp.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/