Ren Wallenbergare

Ren Wallenbergare
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
35 min
Ingredienser
  1. 400-500g renfärs
  2. 1 ½ -2 dl vispgrädde
  3. 2-3 små äggulor
  4. salt, peppar
  5. ströbröd
  6. smör till stekning
Såsen
  1. 3 dl viltbuljong
  2. 1 dl vispgrädde
  3. vitpeppar och soja
  4. 3-4 msk rårörda lingon
Till servering
  1. Potatismos
  2. Gröna ärtor
Instruktioner
  1. Arbeta in grädden i renfärsen, lite i taget och tillsätt sedan äggulorna. Smaksätt med salt & peppar.
  2. Forma till små fina biffar, vänd dem i ströbröd och stek i smör. Ta upp dem och håll dem varma.
  3. Vispa ur pannan med lite varm buljong, vispa i grädden och låt såsen småkoka några minuter. Smaksätt med soja och peppar.
  4. Lägg upp Wallenbergarna på varma tallrikar, fördela såsen runt om och klicka lite rårörda lingon på ”såsspegeln”.
  5. Servera med potatismos och gröna ärtor.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/