Renskav med svampsås

Renskav med svampsås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Ingredienser
  1. 400g renskav
Svampsås
  1. 1 burk trattkantareller (190g) eller
  2. 20g torkade trattkantareller
  3. 1 liten purjolök
  4. 1 msk margarin eller smör
  5. 2 dl crème fraiche
  6. salt, vitpeppar
Till servering
  1. Mandelpotatismos
  2. Exotisk frukt
Instruktioner
  1. Börja med såsen. Hacka svampen. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Fräs allt i matfett i en stekpanna.
  3. Rör ner crème fraiche och låt såsen puttra samman. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär köttet, som gärna kan vara lite fryst, i tunna skivor.
  5. Fräs det hastigt i en torr stekpanna eller grilla skivorna. Köttet skall vara genomvarmt.
  6. Servera det tillsammans med såsen och mandelpotatismos. Skivad kiwi eller annan exotisk frukt.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/