Krokodilspett

Krokodilspett
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
3 hr
Tillagningstid
15 min
Total Tid
3 hr 15 min
Förberedelse
3 hr
Tillagningstid
15 min
Total Tid
3 hr 15 min
Ingredienser
  1. 800 g krokodilfilé
Marinad
  1. 4 msk jordnötsolja
  2. 1½ msk malda paranötter
  3. ½ tsk mald ingefära
  4. 1½ tsk mald koriander
  5. ½ tsk cayennepeppar
  6. ½ tsk vitlökspulver
  7. ½ tsk svartpeppar
  8. 2 tsk sirap
  9. 4 tsk pressad lime
  10. 4 tsk pressad citron
  11. 3 msk hett vatten
Sås
  1. 1½ dl jordnötssmör
  2. 1 lök
  3. 2½ dl kokosmjölk
  4. 1 msk socker
  5. 1 tsk cayennepeppar
  6. 1 msk kinesisk soja
  7. 3 msk persilja
  8. 2 tsk Worcestershiresås
Instruktioner
  1. Skär krokodilköttet i tärningar. Lägg dem i en stor, låg skål
  2. Marinad: Blanda samman alla ingredienserna i en skål. Häll marinaden över grillspetten i formen. Lägg platsfolie över och marinera i kylskåp i 3 ½ - 4 timmar.
  3. Grilla spetten över stark värme i 10 – 12 minuter, eller tills köttet är genomstekt. Pensla ofta med marinaden under grillningen.
  4. Sås: Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare eller mixer. Serveras som dip sås tillsammans med krokodilspetten.
  5. Som tillbehör kan jag rekommendera någon färgrik och annorlunda pasta.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/