Kängurugryta

Kängurugryta
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 800 g känguru, tärnad 2x2 cm
  2. 70 cl vitt vin
  3. 2 st gul lök
  4. 1-2 msk viltfond
  5. 1 msk färsk riven ingefära
  6. 1 dl kokosmjölk eller creme fraishe
  7. salt och peppar
Grillade grönsaker
  1. 1 st grön paprika
  2. 1 st röd paprika
  3. 1 knippe salladslök
Varm couscoussallad
  1. 250 g couscous
  2. 2,5 dl vatten
  3. 1 msk olivolja
  4. 40 g smör
  5. 1 st lime
  6. 1 st chili
  7. 100 g linser (kokta)
Instruktioner
  1. Låt köttet marinera i vinet över natten. Tag upp köttet och bryn detta i olja, tillsätt den skivade löken och späd med vinet. Låt koka ihop och smaksätt med viltfonden och ingefäran. Kokas till köttet blir mört, tillsätt kokosmjölken och smaka av med salt och peppar.
  2. Grillade grönsaker: Dela löken och skär paprikan i bitar, pensla med olivolja, grilla.
  3. Couscous: Koka upp vattnet med olivolja och rör ner couscousen som får
  4. svälla i 5 minuter. Rör med en gaffel och blanda ner smöret. Tillsätt saften från limen, chilin i tunna skivor och de kokta linserna.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/