Kängurufilé med senapssås
2015-10-20 13:23:53
Portioner 4
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
35 min
Ingredienser
- 800 g kängurufilé
- ½ tsk spiskummin
- ½ tsk kardemumma
- salt och peppar
- 1 ½ msk smör
Sås
- Sky + vatten 1 ½ dl
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 msk soja, japansk
- 1 msk osötad fransk senap
Till servering
- Potatismos
- Grönsallad
Instruktioner
- Tips: Det är viktigt att inte tillaga känguru för länge, då kan det bli segt. Det skall vara lite rött.
- Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin och kardemumma och salt. Hetta upp matfett i stekpannan på medelhög värme och stek köttet 5 minuter på varje sida. Tag av och låt vila 10 minuter.
- Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, kan bli besk.
- Servera med potatismos och en sallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/