Kängurufilé med senapssås

Kängurufilé med senapssås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
35 min
Ingredienser
  1. 800 g kängurufilé
  2. ½ tsk spiskummin
  3. ½ tsk kardemumma
  4. salt och peppar
  5. 1 ½ msk smör
Sås
  1. Sky + vatten 1 ½ dl
  2. 1 ½ dl vispgrädde
  3. 1 msk soja, japansk
  4. 1 msk osötad fransk senap
Till servering
  1. Potatismos
  2. Grönsallad
Instruktioner
  1. Tips: Det är viktigt att inte tillaga känguru för länge, då kan det bli segt. Det skall vara lite rött.
  2. Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin och kardemumma och salt. Hetta upp matfett i stekpannan på medelhög värme och stek köttet 5 minuter på varje sida. Tag av och låt vila 10 minuter.
  3. Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, kan bli besk.
  4. Servera med potatismos och en sallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/