Kängurufilé med mango och kokos

Kängurufilé med mango och kokos
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
35 min
Ingredienser
  1. 800 gr kängurufilé
  2. 2 mangofrukter
  3. 50 gr kokosflingor
  4. 2 dl kokosmjölk
  5. 2 dl mörk buljong
  6. 150 gr smör
  7. 1 msk farinsocker
  8. en nypa kanel
  9. salt och peppar
Instruktioner
  1. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
  2. Bryn köttet runtom och ställ in i en ugn på 175 grader i ca 7-8 min.
  3. Det är viktigt att sedan ta ut köttet och låta det vila i folie ca 10 min. annars blir köttet torrt.
  4. Häll kokosmjölken och buljongen i pannan med stekskyn. Låt såsen reducera till hälften.
  5. Vispa sedan ner klickar av smöret.
  6. Skala mangofrukterna och skär strimlor. Stek dem al dente i smör.
  7. Karamellisera mangon med lite farinsocker.
  8. Arrangera en bädd av mango på tallriken.
  9. Lägg upp tunna skivor av köttet ovanpå.
  10. Skeda såsen över köttet.
  11. Strö slutligen över den rostade kokosen.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/