Känguru med mynta- o fikonsalsa

Känguru med mynta- o fikonsalsa
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
2 hr
Tillagningstid
15 min
Total Tid
2 hr 15 min
Förberedelse
2 hr
Tillagningstid
15 min
Total Tid
2 hr 15 min
Ingredienser
  1. 800 g känguru
Marinad till kött
  1. 2 msk honung
  2. 2 msk sweet chili
  3. ½ dl soja
  4. 1 tsk röd curry
  5. 1 msk riven ingefära
  6. 2 vitlöksklyftor
Mynta och fikonsalsa
  1. 6 färska fikon
  2. 1 msk hackad mynta
  3. 1 rödlök
  4. 1 äpple
  5. balsamico
Instruktioner
  1. Rör ihop marinaden och lägg ner köttet. Låt marinera ca 2 timmar.
  2. Grovhacka fikonen, hacka löken, skala och grovhacka äpplet. Hacka chilin. Blanda allt i en bunke. Smaka av med balsamico och salt.
  3. Köttet. Hetta upp pannan rejält. Bryn köttet på alla sidor och in med det i en ugn på 175 grader i ca 7-8 min.
  4. Det är viktigt att sedan ta ut köttet och låta det vila i folie, annars blir köttet torrt. Låt det vara i folie i ca 10 min.
  5. Servera med en gräddig potatisgratäng.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/