Piccata Milanese

Piccata Milanese
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 600-800 g kalvinnanlår i ½-1 cm tjocka skivor
  2. 2 msk smör
Panering
  1. ½ dl vetemjöl
  2. 2-3 st ägg
  3. 2 msk vatten
  4. 1-1½ dl finriven parmesanost
Tomatsås
  1. 1 burk krossade tomater
  2. 1 finhackad vitlöksklyfta
  3. 3 msk vinäger
  4. 2 msk chilisås
  5. ½ tsk salt
  6. 1-2 tsk socker
  7. 1 krm svartpeppar
  8. 1 msk fransk senap
  9. 2 tsk worcestersås
Till servering
  1. Pasta
  2. Grönsallad
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen på svag värme utan lock 10-20 minuter så att den kokar ihop och tjocknar.
  2. Bulta ut köttet lätt med handen. Torka det med hushållspapper.
  3. Vänd skivorna först i vetemjöl, därefter i en blandning av uppvispat ägg, vatten och riven parmesan.
  4. Bryn matfettet i stekpanna, på medelvärme och lägg i köttet. Passa värmen noga så att det inte bränns. Stek 2-3 minuter på varje sida.
  5. Lägg upp på varmt fat och servera med tomatsåsen, pasta och en grönsallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/