Kaningryta med tomat

Kaningryta med tomat
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 1 kg kanin
  2. 2 msk smör eller margarin
  3. 1 tsk salt
  4. 8-10 st. stek- eller pärllök
  5. 1 grön paprika
  6. 400g hela burktomater
  7. 2 dl vispgrädde
  8. 2 msk vetemjöl
  9. 1½ tsk paprikapulver
  10. 1 – 1½ tsk curry
  11. ½ msk saft av pressad citron
Instruktioner
  1. Tina kaninen om den är fryst. Skär den i portionsbitar.
  2. Värm en stekpanna med matfett. Bryn köttet i omgångar i ej för varm panna, så att köttet får fin färg på alla sidor.
  3. Lägg ner i en gryta. Krydda med salt, peppar, curry och paprikapulver
  4. Ansa, skala och skär lök och paprika i strimlor. Bryn dem lätt i matfett i stekpannan. Lägg över i grytan.
  5. Häll på tomater och 2/3 av grädden. Bräsera köttet i 30 minuter eller tills det känns mört.
  6. Skak ihop resten av grädden med vetemjöl och red av spadet. Koka ytterligare några minuter. Smaka av såsen med citronsaft.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/