Kalvstek med glöggsmak

Kalvstek med glöggsmak
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 30 min
Kalvstek
  1. 1 kalvstek benfri ca 1 kg
  2. 3 dl glögg
  3. 10 st hela nejlikor
  4. 3 st lagerblad
  5. 2 tsk malen pomerans skal
  6. smör och olja att steka i
  7. salt och nymalen vitpeppar
Mandelpotatispuré
  1. 800g mandelpotatis
  2. 2dl mjölk
  3. 50g smör
  4. 100g Västerbottensost, riven
  5. salt och nymalen vitpeppar
Gräddsås
  1. 1 msk smör
  2. 1 msk mjöl
  3. 4 dl gräddmjölk (3dl mjölk samt 1dl grädde)
  4. 2 dl kalvfond
  5. 1 msk Kikkomans soja
  6. 1 msk rödvinbärsgelé
  7. salt och nymalen vitpeppar
Köttet
  1. Lägg steken med glögg och kryddor i en plastpåse i kylen över natten. Minst 8 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Ta steken ur marinaden och torka med hushållspapper. Salta och peppra.
  4. Lägg steken i en stekpanna och bryn köttet tills dess att köttet är gyllenbrunt runt om.
  5. Lägg steken i en ugnssäker form och placera den i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar, eller tills innertemperaturen är 65-70 grader.
  6. Låt steken vila 10 minuter. Ta bort snöret och skär upp steken i tunna skivor.
Mandelpotatispuré
  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten, tills dess att potatisen är mjuk. Värm upp mjölk och smör.
  2. Vispa mandelpotatisen med en elvisp, häll i den varma mjölk/smörblandningen i potatisen.
  3. Vänd ner Västerbottenosten. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Gräddsås
  1. Värm upp gräddmjölken Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet låt koka ihop.
  2. Späd med gräddmjölken. Vispa till en slät sås, späd med kalvfonden.
  3. Smaksätt med gelé, soja samt salt och nymalen vitpeppar.
  4. Låt småkoka i ca 5 minuter innan den serveras.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/