Kalvragu med citron och rosépeppar

Kalvragu med citron och rosépeppar
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 800g kalvkött bog, stek, högrev, eller innanlår
  2. 1 lök
  3. 1 vitlök
  4. 2 msk olja
  5. 1 msk curry
  6. salt och peppar
  7. 1 krm kummin
  8. 1 knivsudd cayennepeppar
  9. 3 msk rosépeppar
  10. 1 burk skalade, hela tomater
  11. ½ lit kalvbuljong
  12. 2 citroner
  13. 1 msk socker
  14. 1 knippe persilja
Till servering
  1. Kokt potatis
Instruktioner
  1. Skär köttet i kuber ca 3x3 cm.
  2. Skala och hacka lök och vitlök
  3. Börja med att bryna köttet lite åt gången, i en tjockbottnad gryta. Ta upp köttbitarna.
  4. Låt lök och vitlök brynas i grytan och tillsätt kryddorna.
  5. Häll på tomaterna, tomatspadet och kalvbuljongen.
  6. Tvätta citronerna noga och skär dem i 8 klyftor. Lägg dem i gryta tillsammans med köttet och låt alltsammans koka på svag värme under lock i 30 min.
  7. Tillsätt sockret.
  8. Hacka persiljan grovt och strö den över köttragun före serveringen.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/