Kalvinnanlår

Kalvinnanlår
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 800g kalvinnanlår
  2. 1 ½ tsk salt
  3. nymalen svart- eller vitpeppar
  4. Sås
  5. 3 – 4 msk vetemjöl
  6. 6-8 dl sky + vatten
  7. 1 msk kalvfond
  8. 1 dl grädde
Till servering
  1. Kokt potatis
  2. Kokta grönsaker
  3. Inlagd gurka
  4. Syltlök
  5. Gelé
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175o C. Lägg köttet i en ugnssäker form eller en långpanna. Krydda med salt och peppar. Stick i en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Sätt in steken i nedre delen av ugnen.
  2. När termometern visar 65o C är köttet rosa i mitten och vid 70 o C är köttet genomstekt. Stektiden är ca 1 ¼ - 1 ½ timme.
  3. Ta vara på skyn, späd den med vatten. Vispa vetemjöl med lite av den utspädda skyn till en slät redning. Koka upp resten av skyn med fonden, rör ner redningen och låt koka ca 5 – 7 minuter. Smaksätt med grädde och ev. lite mera salt och peppar. Skär steken i tunna skivor.
  4. Servera med kokt eller pressad potatis. Kokta grönsaker, inlagd gurka, syltlök och gelé.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/