Kalvfilé Toscana

Kalvfilé Toscana
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
25 min
Ingredienser
  1. 8 tunna skivor av kalv inner eller ytterfilé
  2. salt, peppar
  3. vetemjöl
  4. 1 ägg
  5. riven parmesanost
  6. 5 hg färsk spenat eller 2 pkt à 250 g djupfryst hel spenat
  7. 50g smör
  8. salt vitpeppar
  9. muskotnöt (riven)
Till servering
  1. Pasta
Instruktioner
  1. Färsk spenat: Nyp av stjälkarna och skölj spenaten.
  2. Smält smöret och hett upp det till bryningspunkten, lägg i spenaten och låt den fräsa en liten stund. Smaka av den med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
  3. Koka den djupfrysta enligt anvisningar på paketet. Häll bort kokspadet lägg tillbaka den avrunna spenaten i kastrullen. Fräs den med fettet en stund.
  4. Banka ut kalvskivorna, salta och peppra.
  5. Vänd dem först i vetemjölet sedan i ett uppvispat ägg och till sist i riven parmesanost.
  6. Stek skivorna vackert bruna i smör på medeltemperatur.
  7. Stek också några tomatskivor till garnityr.
  8. Lägg spenaten mitt på ett serverings fat med de stekta kalvskivorna ovanpå.
  9. Garnera med stekta tomat skivor och lite persilja.
  10. Servera med pasta.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/