Kalvfilé Oscar

Kalvfilé Oscar
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 600-800 g kalvfilé
  2. 2 msk smör
  3. salt, vitpeppar
  4. 1 st kokt hummer
  5. 8-12 sparrisknoppar
  6. tryffel i skivor
Choronsås
  1. (bearnaisesås smaksatt med tomatpuré)
  2. 1 msk finhackad gul lök
  3. 5 vitpepparkorn
  4. 1 stjälk persilja
  5. 2 msk vinäger
  6. 2 msk vatten
  7. 150 g smör
  8. 3 äggulor
  9. 2-3 krm torkad dragon el. 1 tsk färsk dragon
  10. Salt
  11. 1 msk tomatpuré
  12. ½ dl hackad persilja
Till servering
  1. Friterad potatis
  2. Sockerärtor
Såsen
  1. Blanda lök, krossade pepparkorn, persiljestjälk, vinäger och vatten i en kastrull. Koka ihop lagen utan lock tills hälften återstår.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Häll äggulorna i en kastrull. Sila över den hopkokta lagen under kraftig vispning. Ställ kastrullen i vattenbad över värme. Vispa kraftigt så att blandningen blir tjock.
  4. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt det avsvalnade smöret i en tunn stråle under fortsatt vispning.
  5. Smaksätt såsen med salt, tomatpuré och dragon. Blanda i persiljan.
Köttet
  1. Putsa köttet och torka det torrt med hushållspapper, låt ligga i rumstemperatur. Laga choronsåsen. Låt sparrisen rinna av. Plocka ur hummerköttet från skalet och skär i fina bitar.
  2. Stek kalvfilén i smör i panna 1½-2 minuter på varje sida. Salta och peppra försiktigt. Lägg upp på varm tallrik. Häll lite av såsen på köttet och lägg sparris och hummerbitar som dekorativ garnering ovanpå. Dekorera med tryffelskivor.
  3. Friterad potatis och krispiga sockerärtor passar utmärkt till.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/