Kalvfilé med currysås

Kalvfilé med currysås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 8 hg kalvfilé
  2. curry
  3. salt, peppar
Sås
  1. 2-3 msk kalvfond
  2. 2,5 dl grädde
  3. 2 dl vitt vin
  4. curry
  5. dill
  6. smör
Instruktioner
  1. Strö över curry, salt och peppar på köttet.
  2. Stek det i en stekpanna ett par minuter på vardera sidan eller tills det fått fin färg.
  3. Slå in köttet i folie 10 minuter.
  4. Häll buljong i stekpannan och späd med grädden. Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med curry, finhackad dill och lite smör.
  5. Servera köttet med cocktailtomater, kokta skärbönor, morötter och mandelpotatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/