Kalv entrecote med rödbetsspett och chèvrecreme

Kalv entrecote med rödbetsspett och chèvrecreme
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 4 skivor kalventrecote
  2. 2 - 3 sötpotatisar eller bakpotatis
  3. olivolja
  4. flingsalt
  5. några kvistar timjan
  6. salt och nymalen peppar
  7. 8 - 12 små rödbetor
  8. 8 - 12 små färska lökar
  9. 8 - 12 salviablad
  10. 75 g chèvre
  11. 50 g smör
Instruktioner
  1. Skala sötpotatisen och dela den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form med lite olivolja. Strö över lite salt och några kvistar timjan.
  2. Skölj rödbetorna och förkoka dem i 15 min. Trä upp dem på små spett varvat med lökarna och salviabladen.
  3. Baka sötpotatisen och spetten i 200 grader i ca 20 min. Vänd runt potatisen någon gång under tiden.
  4. Rör ihop chèvre och smör till lagom konsistens.
  5. Grilla kalventrecoten på grillen eller i grillpanna några min på varje sida. Krydda. Servera tillsammans med de olika tillbehören och en grön sallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/