Italiensk kaningryta
2015-10-14 14:26:22
Portioner 4
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
- 1 kanin i portionsbitar
- 2-3 msk vetemjöl
- 1 msk smör
- 1-2 tsk finstött rosmarin
- Sås
- 4 st. sardeller
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 dl vitvinsvinäger
Till servering
- Klyftpotatis
- Kokta grönsaker
Instruktioner
- Vänd kaninbitarna i vetemjöl.
- Värm en stekpanna med matfett och bryn köttet i omgångar tills det har fin färg på alla sidor.
- Lägg över bitarna i en gryta. Salta och krydda med nymald peppar och rosmarin.
- Mosa sardeller och vitlök i en mortel eller skål till en pasta. Rör ut pastan med vinägern. Låt koka upp i en kastrull.
- Häll såsen över kaninbitarna i grytan och bräsera köttet på svag värme under lock 20-30 minuter eller tills köttet är mört. Späd med vatten om det ser allt för torrt ut.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/