Italiensk kaningryta

Italiensk kaningryta
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 1 kanin i portionsbitar
  2. 2-3 msk vetemjöl
  3. 1 msk smör
  4. 1-2 tsk finstött rosmarin
  5. Sås
  6. 4 st. sardeller
  7. 2-3 vitlöksklyftor
  8. 1 dl vitvinsvinäger
Till servering
  1. Klyftpotatis
  2. Kokta grönsaker
Instruktioner
  1. Vänd kaninbitarna i vetemjöl.
  2. Värm en stekpanna med matfett och bryn köttet i omgångar tills det har fin färg på alla sidor.
  3. Lägg över bitarna i en gryta. Salta och krydda med nymald peppar och rosmarin.
  4. Mosa sardeller och vitlök i en mortel eller skål till en pasta. Rör ut pastan med vinägern. Låt koka upp i en kastrull.
  5. Häll såsen över kaninbitarna i grytan och bräsera köttet på svag värme under lock 20-30 minuter eller tills köttet är mört. Späd med vatten om det ser allt för torrt ut.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/