Hjortstek med trattkantareller

Hjortstek med trattkantareller
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Ingredienser
  1. Hjortstek, benfri
  2. 1 hackad gul lök
  3. 1 msk tomatpuré
  4. 5 dl kalvbuljong
  5. 2 dl rött vin
  6. ½ dl hackad färsk timjan
  7. 6 bakpotatisar
  8. 2 morötter i stavar
  9. 200g haricots verts
  10. 12 smålökar
Instruktioner
  1. Gnid in steken med kryddor och bryn den snabbt på alla sidorna. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugn på 150 grader.
  2. Ta ut steken när den uppnått en innertemperatur på ca 62oC, slå in steken i folie och låt vila ca. 15 minuter då temperaturen stiger till 70oC. När steken är färdig skivas den upp i tunna skivor.
  3. Såsen: Bryn löken i lite margarin eller olja, klicka sedan i tomatpurén och låt den få lite färg. Häll i vin och buljong och låt det koka ihop. Sila sedan såsen och blanda ner hackad timjan.
  4. Skär potatisen i klyftor och stek den tillsammans med morotsstavarna, haricots verts trattkantareller och smålöken i smör så att de får en gyllenbrun färg.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/