Hjortstek med kantarellgräddsås

Hjortstek med kantarellgräddsås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Ingredienser
  1. 1 kg hjortstek benfri
  2. Salt
  3. Peppar
  4. Timjan
  5. Rosmarin
Sås
  1. ½ gul lök, finhackad
  2. 1 msk smör
  3. 1 msk vetemjöl
  4. 5 dl köttbuljong
  5. 3 dl grädde
  6. 1 dl torrt vitt vin
  7. 150-200 g kantareller, förvällda.
  8. Till servering
  9. Klyftpotatis
  10. Gelé
Instruktioner
  1. Salta och peppra steken runt om. Gnid in den med torkad timjan och rosmarin.
  2. Bryn den runt om i en stekpanna. Ställ in i 175grader varm ugn och stek den till ca 55-65 graders innertemperatur beroende på hur genomstekt kött du önskar. Låt steken vila i folie ca 10 min.
  3. Sås: Börja med att fräsa löken i smöret. Lägg i de väl avtorkade kantarellerna och fräs under omröring tills de börjar "smälla".
  4. Blanda i vetemjölet och rör om väl. Slå på buljongen, vinet och grädden.
  5. Koka tills det börjar tjockna, rör om då och då, speciellt i botten av kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med klyftpotatis och vinbärsgelé.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/