Saltstekt hjortinnanlår

Saltstekt hjortinnanlår
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 10 min
Ingredienser
  1. 800g hjortinnanlår
  2. 5 vitlöksklyftor
  3. 10 enbär
  4. 3 färska rosmarinkvistar
  5. 1 kg grovt salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175oC.
  2. Lägg innanlåret i en gryta så att den ligger lite trångt. Sätt i en köttermometer.
  3. Krossa vitlöken och enbären grovt och lägg dem tillsammans med rosmarinkvistarna över köttet. Täck allting med grovsalt
  4. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen i köttet visar 60oC. Det tar cirka 40 minuter.
  5. Ta ut steken ur ugnen och låt den vila ca 15 minuter innan den skärs upp.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/