Plommonglaserad skinkstek med potatis- och cheddarostgratäng

Plommonglaserad skinkstek med potatis- och cheddarostgratäng
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Ingredienser
  1. 800g skinkstek
  2. 1 gul lök
  3. 1 msk smör
  4. 80 g katrinplommon
  5. 3 msk honung
  6. 1 dl mörk öl
  7. 1tsk salt
  8. 2 krm vitpeppar
Potatis och cheddarostgratäng
  1. 800g potatis, fast sort
  2. ½ purjolök
  3. Smör att steka i
  4. 2 krm salt
  5. ½ krm grovmalen svartpeppar
  6. 2 ½ dl Kelda ostsås
  7. 50g riven cheddarost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken och fräs den i smör.
  2. Tillsätt tärnade katrinplommon, honung och öl. Låt glazen koka ihop några minuter.
  3. Bryn skinkan, lägg sedan över den i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt en termometer i skinksteken och ugnsbaka den tills innertemperaturen är 50 grader. Ta ut steken, bred på glazen och baka ytterligare. Bred på glazen med jämna mellanrum tills köttet når 60 grader.
  4. Ta ut köttet och låt den vila tills temperaturen är 65 grader.
  5. Potatis och cheddarostgratäng
  6. Skala och skiva potatisen tunt. Strimla purjolöken. Fräs potatis och purjolöken. Salta och peppra. Lägg över blandningen i en ugnssäker form, häll på ostsåsen och strö ost över.
  7. Ställ formen mitt i ugnen och grädda i ca 45 minuter.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/