Hjortstek med gräddsås

Hjortstek med gräddsås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Ingredienser
  1. 1 kg benfri hjortstek
  2. 1 ½ tsk salt
  3. svartpeppar från kvarn
  4. 3-4 krossade enbär
  5. ½ tsk krossad rosmarin
Sås
  1. 2 msk vetemjöl
  2. 4 dl buljong + sky
  3. 2 dl vispgrädde
  4. 1 msk rönnbärsgelé
  5. (1-2 msk gin eller sherry)
Instruktioner
  1. Gnid in köttet med salt, peppar, enbär och rosmarin.
  2. Lägg steken i en ugnssäker form och sätt en köttermometer mitt i köttet.
  3. Ställ in köttet i 125oC i nedre delen av ugnen. Stek köttet till en innertemp av ca 60-63oC. Beräkna ca 1-1½ timme
  4. Låt köttet vila 15 min. Ta sedan ur termometern.
  5. Rör ut mjölet med lite buljong och vispa ner resten av buljongen.
  6. Låt såsen koka 3-5 minuter.
  7. Tillsätt grädden och låt såsen koka upp. Smaka av med salt, peppar, gelé och ev. gin eller sherry.
  8. Skär steken i skivor och servera med såsen, kokt potatis, gelé, kokta grönsaker.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/