Hjortstek i kanel- och rödvinsmarinad

Hjortstek i kanel- och rödvinsmarinad
Portioner 8
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Ingredienser
  1. 1,6 kg hjortstek
  2. 2 3-liters fryspåsar
  3. 1 1/2 tsk salt
  4. 1/2 tsk nymald svartpeppar
Marinad
  1. 1 flaska rödvin (75 cl)
  2. 1 dl konc viltfond
  3. 4 kanelstänger
  4. 1 dl japansk soja
Till stekning
  1. 2 klyftade gula lökar
  2. 2 skivade vitlöksklyftor
Sås
  1. ca 8 dl marinad
  2. Redning
Instruktioner
  1. Lägg steken i dubbla 3-liters fryspåsar. Blanda samman marinaden och häll över köttet. Låt det marinera 3 dagar i kylen.
  2. Sätt ugnen på grill och 250°.
  3. Lyft upp steken ur marinaden (spara marinaden). Salta och peppra steken runt om.
  4. Lägg lök och vitlök i en ugnssäker form med höga kanter. Lägg steken ovanpå och häll marinaden över. Stek i mitten av ugnen ca 13 min.
  5. Sänk ugnen till 125°. Stick in en köttermometer i köttet och stek tills köttets innertemperatur är 60° för rosarött. Ös med marinaden med jämna mellanrum.
  6. Ta upp köttet och låt det vila 30 min. Sila marinaden. Koka upp den och red av med maizena
  7. utrörd i lite vatten. Servera köttet med den varma såsen.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/