Hjortmedaljonger med portvinssås

Hjortmedaljonger med portvinssås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 800 g hjortfilé
  2. 1 tsk salt
  3. 1 krm svartpeppar
  4. 100 g savojkål
  5. 100 g bacon
  6. 1 rött fast äpple i klyftor
  7. 150 g chèvre (4 skivor)
Portvinssås
  1. 5 schalottenlökar
  2. 100 g champinjoner
  3. 4 svartpepparkorn
  4. 1 msk smör
  5. 2 ½ msk konc viltfond
  6. 7 dl vatten
  7. 2 tsk maizena majsstärkelse
  8. ½ dl portvin
Till servering
  1. Bakpotatis eller klyftpotatis
Instruktioner
  1. Sås: Hacka lök och champinjoner. Fräs det och svartpeppar i smör. Häll på fonden och reducera tills ca 3 dl återstår, ca 30-50 min. Sila bort lök och svamp, koka upp igen och red av med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt portvinet.
  2. Skölj och strimla savojkålen. Strimla bacon. Kärna ur och klyfta äpplet. Putsa och skär hjortfilén i 1½-2 cm breda medaljonger.
  3. Känn med sticka om potatisen är färdig. Låt potatisen svalna lite när den är färdig.
  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Dela potatisarna.
  5. Lägg en skiva chèvre på varje potatishalva och gratinera dem i övre delen av ugnen tills de har fått lite färg, ca 1-2 minuter.
  6. Stek köttet ca 2-3 min på varje sida, låt det vila en kort stund före servering. Bryn äppelklyftor, bacon och savojkål i smör. Hetta upp såsen och servera.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/