Hjortgryta med trattkantareller

Hjortgryta med trattkantareller
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Ingredienser
  1. 800g Hjortgrytbitar
  2. 2 dl rött vin
  3. 2 dl grädde
  4. 2 krm rosépeppar
  5. 2 krm enbär
  6. 2 lagerblad
  7. 2 tsk salt
  8. 40 gr torkade trattkantareller
  9. 2 morötter
  10. 1 palsternacka
  11. 1 liten kålrot
  12. 8 pärllökar
  13. 2 msk viltfond
  14. Soja
  15. Persilja
  16. Redning
Till servering
  1. Kokt potatis
Instruktioner
  1. Putsa grytbitarna och stek dem i en stekpanna så att de får färg.
  2. Lägg över dem i gryta och häll i vätska, fond och kryddor. Låt koka i ca. 30 minuter.
  3. Lägg därefter i grönsakerna och ev. vatten så att vätskan täcker allt. Låt koka ytterligare 20-25 minuter. Man kan även lägga i potatisen här, men det går också bra att servera dem bredvid.
  4. Red grytan med lite maizena och häll i lite soja om grytan har för lite färg.
  5. Innan grytan serveras, klipp över lite persilja.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/