Hargryta med katrinplommon

Hargryta med katrinplommon
Portioner 6
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Ingredienser
  1. 1 hare
  2. 2 msk smör eller margarin
  3. 300 g kärnfria katrinplommon
  4. 200 g smålökar
  5. 100 g rimmat sidfläsk
  6. 1 ½ msk vetemjöl
  7. 1 dl grädde
  8. salt och peppar
Marinad
  1. 1 flaska rött vin
  2. 2 msk vinäger
  3. 2 kryddnejlikor
  4. 1 tsk timjan
  5. 8 enbär
  6. 1 lagerblad
Till servering
  1. Kokt potatis
  2. Säsongens grönsaker
Instruktioner
  1. Dela haren i lagom portionsbitar. Blanda ingredienserna till marinaden och slå den över köttbitarna i en skål. Täck över och ställ kallt i 1 dygn.
  2. Ta upp köttbitarna, torka dem och bryn dem i matfett i en stekpanna. Lägg dem sedan i en stekgryta. Sila marinaden och häll den i grytan. Lägg på lock och låt koka sakta i ugnen i 200o C (nedre falsen), ca 1 timme. Tillsätt katrinplommonen ca 20 minuter innan grytan är färdig.
  3. Skala och förväll löken och strimla fläsket. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna, tag upp det och bryn sedan löken. Ta upp köttbitarna och plommonen och håll dem varma i en serveringsgryta. Häll över lök och sidfläsk.
  4. Koka ihop stekskyn några minuter. Skaka ihop mjöl och grädde och red av såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över haren och servera.
  5. Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/