Hare i lergryta

Hare i lergryta
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 50 min
Ingredienser
  1. 1 hare
  2. 2 gula lökar
  3. 2 vitlöksklyftor
  4. 1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad, smulad
  5. 1 ½ tsk salt
  6. 2 krm svartpeppar
  7. 1 msk saft av pressad citron
  8. 1 dl buljong
  9. 2 dl crème fraiche
Till servering
  1. Pressad potatis
  2. Tomatsallad
Instruktioner
  1. Tina köttet om det är fryst, så mycket att det går att skära i bitar. Putsa bort hinnorna. Torka köttet.
  2. Låt en lergryta ligga i kallt vatten ca 15 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken.
  4. Lägg lök, vitlök och dragon på botten av lergrytan. Salta och peppra köttbitarna och lägg dem i grytan.
  5. Droppa över citronsaften och häll i buljongen. Lägg locket på grytan och sätt in den på galler i nedre delen av ugnen.
  6. Sätt sedan ugnen på 225o C och låt grytan stå inne ca 1½ timme. Pröva att köttet släpper från benen.
  7. Ta upp köttet och rör ner crème fraiche i buljongen.
  8. Lägg tillbaka köttet i grytan och sätt den i ugnen utan lock ca 5 minuter.
  9. Strö gärna lite extra dragon över.
  10. Servera med pressad potatis och en tomatsallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/