Fasansoppa med tryffel

Fasansoppa med tryffel
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. 1 fasan
  2. 1 morot
  3. 1 lök
  4. 1 bit selleri
  5. 1 äpple
  6. 1 apelsin
  7. ½ tsk rosmarin
  8. 1 tsk mejram
  9. salt
  10. vitpeppar
  11. 1 liter buljong (tärning)
  12. 4 dl tjock grädde
  13. 2 msk tryffel
  14. 1 knippe persilja
  15. 8 cl cognac
  16. 12 cl madeira
  17. 2-3 msk vetemjöl
Instruktioner
  1. Skär ut bröstbitarna och hugg resten av fasanen i småbitar.
  2. Bryn småbitarna i smör, skär frukt och grönsaker smått och blanda i. Bryn alltsammans en stund.
  3. Bränn av med cognacen. Lägg i kryddorna och rör om.
  4. Häll på buljongen och låt koka i ca 1 timme.
  5. Bröstbitarna brynes nu. Lägg dem sedan i buljongen och låt koka i ca 30 minuter. Tag därefter upp bröstbitarna och skär i tärningar.
  6. Sila buljongen och red av med smör och mjöl. Häll sedan i grädden och låt alltsammans koka en liten stund.
  7. Till sist: Soppan monteras med en klick kallt smör, häll i Madeiran, lägg i bröstbitarna samt tryffeln. Strö över finhackad persilja och servera på varma tallrikar.
Tips
  1. En utmärkt förrätt. Blir något över så går det bra att frysa in.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/