Fasanpaté

Fasanpaté
Portioner 6
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. 500g benfritt fasankött
  2. 4 ägg
  3. 2 tsk salt
  4. 1 tsk svartpeppar
  5. 1 tsk viltkrydda
  6. 6 dl vispgrädde
Till formen
  1. Smör
Instruktioner
  1. Kör kött och ägg i matberedare eller mal köttet och blanda i äggen.
  2. Smaksätt med salt, peppar och viltkrydda. Tillsätt grädden, lite i taget.
  3. Smörj en avlång ugnssäker form, ca 1½ liter, och häll i smeten. Täck formen med aluminiumfolie
  4. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i 175o C ca 1½ timme eller tills patén känns fast.
  5. Låt den kallna. Stjälp upp den och skär den i skivor.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/