Fasanbröst med svamprisotto

Fasanbröst med svamprisotto
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 4-6 fasanbröst
  2. olja och smör
  3. salt, peppar
Gremolata
  1. rivet skal av en citron
  2. 1 pressad vitlöksklyfta
  3. 1 näve persilja
  4. ½ dl olivolja
  5. salt
Svamprisotto
  1. 20 g torkad karljohanssvamp
  2. 2 finhackade schalottenlökar
  3. 4 dl avorioris
  4. 2 msk olivolja
  5. 1 dl vitt vin
  6. 1 liter hönsbuljong (2 tärningar + vatten)
  7. 100-150 g riven parmesanost
  8. 25 g smör
  9. salt, peppar
Till servering
  1. Kokt sparris
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till gremolatan och rör om till en tjock smet.
  2. Stek fasanbrösten runt om i olja och smör, salta och peppra, och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Sätt in i 125 grader varm ugn, ca 10 min.
  4. Ta ut dem ur ugnen och häll gremolatan över. Lägg svampen i blöt i vatten ca 30 min. Krama ur vattnet och fräs i olivolja tillsammans med lök och ris utan att det tar färg. Häll på vin och varm buljong lite i taget under omrörning. Koka i ca 25 minuter.
  5. Ta av kastrullen från plattan och rör ner parmesanost och smör.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med lättkokt grön sparris.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/