Fasan med knaperstekt bacon

Fasan med knaperstekt bacon
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 3-4 fasaner
  2. Salt, peppar
  3. 1 msk margarin
  4. 2 dl vatten
  5. 1 msk kalvfond
  6. 600g mandelpotatis
  7. 1 msk olivolja
  8. ½ msk hackad vitlök
  9. färsk rosmarin
  10. 400g spetskål
Till bräsering
  1. 2 dl torrt vitt vin
  2. 2 msk flytande margarin
  3. 8 skivor bacon
Instruktioner
  1. Bind ihop fasanen. Salta och peppra och bryn den runt om i margarin. Sätt sedan in den i ugn på 200oC tills innertemperaturen visar 62oC.
  2. Rulla in fasanerna i folie och låt vila i 15 minuter. Skär loss bröst och lårköttet. Varmhåll detta.
  3. Grovhacka skrovet och koka det tillsammans med kalvfonden ca 15 minuter.
  4. Sila såsen, smaka av med salt och peppar.
  5. Tvätta potatisen, dela den i halvor och blanda dem med olivolja, hackad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Stek dem i ugnen i 200oC ca 20 minuter.
  6. Skär kålen i klyftor och bräsera dem i vitt vin och margarin i 15 minuter.
  7. Knaperstek baconskivorna och hacka dem.
  8. Skär fasanbrösten på snedden, dela låren mitt itu.
  9. Servera fasanen med en spegel av sås tillsammans med mandelpotatis och den bräserade kålen överströdd med baconet.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/