Fasan med gröna druvor

Fasan med gröna druvor
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Ingredienser
  1. 2 st fasaner
  2. Salt, peppar
  3. 300g gröna druvor
  4. smör till stekning
  5. 3 dl hönsbuljong (tärning+ vatten)
Sås
  1. Sky från stekningen
  2. 1 dl matlagningsgrädde
  3. Salt, peppar
Till servering
  1. Potatiskroketter
Instruktioner
  1. Ta ur fågeln och skölj den väl. Salta och peppra fågeln in och utvändigt.
  2. Dela och kärna ur druvorna.
  3. Fyll fågeln med druvorna. Bind ihop fågel.
  4. Bryn smör i en stekgryta och bryn fågeln väl runt om.
  5. Späd med buljong och låt fågeln eftersteka på svag värme 40-50 minuter under lock.
  6. Späd eventuellt med mer buljong under tiden.
  7. Ta upp fågeln och svep in den i aluminiumfolie.
  8. Vispa ur stekgrytan med lite vatten. Sila ner skyn i en kastrull och tillsätt grädde. Låt koka ca. 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Skär upp fasanen och servera med såsen, potatiskroketter, vindruvorna, haricot verts och röd vinbärsgelé.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/