Fasan i apelsinsås

Fasan i apelsinsås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Ingredienser
  1. 2 fasaner
  2. 2 – 3 små gula lökar
  3. 2 msk smör eller margarin
  4. 1 tsk salt
  5. 1 krm peppar
  6. 1 – 2 dl vitt vin
  7. 3 apelsiner
  8. 1 lagerblad
  9. 2 – 3 kvistar persilja
  10. 1 msk maizenamjöl
Instruktioner
  1. Förbered och ta ur fåglarna. Skölj och torka ur dem.
  2. Skala och hacka lökarna grovt
  3. Smält matfettet i en stekgryta och bryn fåglarna runt om. Salta och peppra. Lägg ner löken och låt den bryna med.
  4. Späd med vinet och saften av 2 apelsiner. Lägg i lagerblad och persiljekvistar
  5. Låt fåglarna eftersteka under lock ca 50 – 60 minuter.
  6. Skölj och skala den återstående apelsinen med potatisskalare. Skär fina strimlor av några apelsinskal. Skär resten av apelsinen i klyftor.
  7. Ta upp fasanerna och håll dem varma under aluminiumfolie.
  8. Sila skyn och red av med maizenamjölet utrört i lite kallt vatten.
  9. Smaksätt eventuellt såsen med mer kryddor.
  10. Skiva upp fågeln. Garnera med apelsinklyftorna och skalstrimlorna.
  11. Servera med sås, brysselkål och kokt potatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/