Currymarinerad entrecote med apelsinglaze, potatis- och lökspett

Currymarinerad entrecote med apelsinglaze, potatis- och lökspett
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
5 hr
Tillagningstid
10 min
Total Tid
5 hr 10 min
Förberedelse
5 hr
Tillagningstid
10 min
Total Tid
5 hr 10 min
Ingredienser
  1. 4 skivor entrecote á 200g
Currymarinad
  1. ½ dl rapsolja
  2. 1 msk curry
  3. 1 msk flytande honung
  4. 1 tsk chilipulver
  5. 2 msk kinesisk soja
  6. 1 msk vitvinsvinäger
Apelsinglaze
  1. Strimlat skal av 2 apelsiner och saften av 5 apelsiner
  2. Strimlat skal och saft från 1 lime
  3. ½ dl flytande honung
  4. ½ msk vitvinsvinäger
Potatis och Lökspett
  1. Träspett
  2. 16 kokta färskpotatisar
  3. 8 färska lökar
  4. 2 msk rapsolja
  5. salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till marinaden i dubbel plastpåse och stoppa i köttet. Marinera i kylen minst 5 timmar
  2. Gör glazen, strimla apelsin- och limen. Pressa ur all saften. Blanda allt i en kastrull och koka skal, saft, honung och vinäger tills ca 1 dl simmig glaze återstår. Låt den svalna.
  3. Spett: Trä upp 4 potatisar per spett. Klyv löken på längden och trä upp den på spett. Olja, salta och peppra. Grilla spetten bredvid köttet.
  4. Grilla det marinerade köttet på fin glöd ca 3 minuter på varje sida. Pensla med apelsinglazen under och efter grillningen.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/