Colamarinerad karré

Colamarinerad karré
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 50 min
Ingredienser
  1. 1 kg benfri fläskkarré
Marinad
  1. 33 cl Coca cola
  2. Saft och rivet skal av en apelsin
  3. 1 msk färskriven ingefära
  4. 1 tsk rosmarin
  5. 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  6. ½ dl balsamvinäger
Sås
  1. 4 dl av marinaden
  2. 1 dl crème fraiche
  3. 2-3 msk maizenaredning
  4. Soja
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i köttet. Låt marinera ca 1 dygn i kyl. Vänd påsen några gånger under tiden.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i köttet. Häll på hälften av marinaden. Stek tills innertemperaturen är 80-85 grader. Häll på lite mer av marinaden mot slutet av stekningen.
  3. Ta upp köttet och låt det vila under folie ca 15 min. Sila marinaden. Blanda marinad och crème fraiche i en kastrull och låt koka upp. Rör i maizenaredning och låt koka 1 min. Smaka av såsen med lite soja.
  4. Skär upp köttet i skivor. Servera med såsen, potatis eller pasta och kokt broccoli.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/