Chilistekt ankbröst med kanelsky

Chilistekt ankbröst med kanelsky
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 2 st ankbröst
  2. 1 tsk salt
  3. 1 tsk chilipeppar
  4. ½ tsk svartpeppar
Kanelsky
  1. 1 gul lök
  2. 1 vitlöksklyfta
  3. 1 msk olja
  4. 1 msk strösocker
  5. 10 st katrinplommon
  6. 1 bit hel kanel
  7. 4 st kryddnejlikor
  8. 1 lagerblad
  9. 2½ msk rödvinsvinäger
  10. 2 msk konc. kycklingfond
  11. 5 dl vatten
  12. 2 tsk maizena majsstärkelse
  13. ½ dl vatten
  14. 1 msk smör
  15. 2 krm salt
  16. 1 krm svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125 grader. Snitta skinnet och fettet under på ankbrösten i ett rutmönster. Gnid in med salt och kryddor. Lägg ner dem i het stek- panna utan smör, sänk värmen och stek först skinnsidan tills den får vacker färg, vänd och stek andra sidan.
  2. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 25 min till 66 grader innertemperatur. Låt sedan vila i folie ca 10 min.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Stek det på svag värme i olja 2-3 min. Tillsätt socker och låt det smälta.
  4. Blanda ner katrinplommon, kanel, kryddnejlikor, lagerblad, rödvins-vinäger, fond och vatten. Låt koka utan lock ca 15 min tills ca 2 dl återstår.
  5. Sila skyn och häll tillbaka i kastrullen. Rör ut majsstärkelsen i vatten och rör ner det i skyn. Låt koka 2 min. Rör ner smör. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva ankbrösten tunt, lägg upp på varma tallrikar, ringla över sky. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/